Platelås

Platelås

Sikrere hverdag

SHM var først ute med kraftig platelås på skinne, dette takket være gode innspill fra våre kunder. I løpet av de siste årene har vi utviklet en serie av platelåser som er tilpasset alle typer og fasonger fortøyningsplater, og nå har vi to hovedkategorier:

  • Platelås for lettere inspeksjon (PL) og platelås for tyngre fortøyning (ML)
  • Høy klemkraft på plate - konstruert for store sidelaster
  • Innebygget sikkerhetssystem holder konstant press på platen
  • Klemmer under og over platen - kommer ikke i konflikt med sjakler eller haneføtter
  • Leveres med skinne slik at inn- og utkobling av fortøyningsplater gjøres utenfor skutesiden
  • Forberedt for nødutløsning av fortøyningsplate

Unike egenskaper

SHM platelås er en patentert løsning og er konstruert med størst mulig horisontal sidekraft. Det er viktig å sikre at platen ligger i ro og at det er sikkert å arbeide rundt platen, derfor har våre platelåser høy klemkraft på platen. Eksempelvis har SHM platelås (MLM400) en horisontal holdekraft SWL 25T og presser på fortøyningsplaten med en kraft på hele 40 tonn. Dette gjør at arbeidet kan foregå sikrere og raskere.

Enkel montering og vedlikehold

Alle våre platelåser er konstruert med formål å gjøre både installasjon og vedlikehold enklere. Skinnemontert platelås kan leveres med en fundamentkasse med felles hydraulikk- og elektrogjennomføringer, noe som forenkler installasjonsarbeidet på verft. Samtidig gjør dette det enklere å løfte av og vedlikeholde platelåsen.

Tilpasset kundens behov

SHM platelås er tilpasset arbeidsoperasjonene ombord og kan fås med tilleggsutstyr som avlastningsplater, kjettingavhenger i front, ledeskive, beskyttelsesbøyler, m.m. Låsekoppene kan enkelt skiftes ut til å passe de ulike platedimensjonene eller fortøyningssystem av fibertau.

Nødfrislipp

SHM platelås har nødfrislipp iht. forskriftskrav. Dette betyr at ved dødt skip vil man uansett innen 10 sekund kunne frikoble platen fra platelåsen og dermed unngå en kritisk situasjon.

Vil du vite mer om Platelås?

Fyll ut skjemaet og vi sender deg mer informasjon om produktet.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Takk for din forespørsel

Din melding er mottatt og vi vil komme tilbake til deg så snart vi har sett på den.